در صورت وجود کمبود بور می توان از کود اسید بوریک استفاده کرد. کود اسید بوریک به صورت بلور های سفید محلول در آب یا بلور های بی رنگ در بازار وجود دارد. فرمول شیمیایی آن H3BO3 است. از این جهت که عنصر بور جز دسته عناصر بی تحرک است، علائم کمبود بور در ابتدا در برگ های جوان و سر شاخه ها دیده می شود و رشد جوانه انتهایی متوقف می شود و بلافاصله برگ های جوان سبز کم رنگ می شوند.
کود اسید بوریک چیست؟
اسید بوریک اولین بار در آمریکا در سال ۱۹۴۸ برای کنترل جمعیت حشراتی مانند سوسک، مورچه، بید کاغذ و موریانه مورد استفاده قرار می گرفت. بور جز دسته عناصر کم مصرف است که در صورت کمبود، گیاه را با مشکلات متعددی مواجه می کند از این جهت که رشد و تقسیمات مریستمی، گلدهی، تلقیح، تشکیل و رشد میوه ها را تحت تاثیر قرار می دهد.
امروزه کود اسید بوریک یا بوراکس از این جهت که به راحتی در خاک جذب می شود و قابلیت استفاده به عنوان محلول پاشی را دارد، بسیار مورد توجه کشاورزان قرار دارد. کمبود بر عمدتا در خاک های شنی دیده می شود که این کمبود می تواند منجر به مقاومت گیاهان را به تنش های سرمایی و بیماری های گیاهی افزایش دهد.
قاعده برگ معمولا رنگ پریده تر از نوک برگ است. به تدریج جوانه های رویشی و بافت های مریستمی سیاه و فاسد می شوند. در صورت ظهور علائم کمبود بور باید کود اسید بوریک را در آب حل کنید و برای گیاهان استفاده کنید. بهتر است کود اسید بوریک را به همراه سولفات منگنز و سولفات منیزیوم به کار ببرید چون این کار موجب افزایش دوام گل های بریده در گیاهان زینتی و حتی سبب افزایش تعداد گل ها در گیاه می شود.
معمولا کشاورزان در اوایل بهار با همزمان با متورم شدن جوانه ها از ۵ – ۲ گرم اسید بوریک در یک لیتر آب استفاده می کنند. البته یکی دیگر از روش های متداول استفاده از کود اسید بوریک پخش کردن آن روی سطح خاک است.
میزان حلالیت اسید بوریک در آب تحت تاثیر غلظت، دما و پی اچ آب قرار دارد. حلالیت این اسید با افزایش دما بالا می رود. گیاهان از لحاظ نیاز به اسید بوریک نیز تفاوت زیادی دارند، علاوه بر نوع گونه گیاهی عواملی چون
بازار فروش کود اسید بوریک تتاکو
در حال حاضر قیمت بسته های یک کیلویی اسید بوریک تتاکو ۴۸۰۰۰ تومان است. برای آگاهی از قیمت اسید بوریک در بسته بندی های مختلف و اسید بوریک عمده می توانید با همکاران ما تماس بگیرد و از قیمت روز آن با خبر شوید.
عملیات خاک ورزی، میزان بارندگی، میزان مواد آهکی و مواد آلی موجود در خاک در میزان نیاز به اسید بوریک نقش دارد. در هر صورت تامین میزان نیاز گیاه می تواند به بهبود تقسیم سلولی بافت، متابولیسم کربوهیدرات ها، تقویت رشد نوک ساقه و ریشه، بهبود انتقال کلسیم در گیاه و تنظیم نسبت کلسیم به پتاسیم در گیاه شود.
علاوه بر فواید استفاده از این کود در گیاهان باید توجه داشت که مصرف بیش از حد آن نیز در گیاهان مشکل ایجاد می کند و می تواند منجر به مسمومیت شود.
Originally posted 2020-12-05 19:52:37.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.